Hvilken type leasing skal du vælge?

Det er blevet populært at lease sin bil i stedet for at købe den. En bil er ofte forbundet med bekymringer. Og jo ældre bilen bliver, jo flere bekymringer og udgifter. Efterhånden som udlejningsfirmaer er begyndt at lease for helt ned til en måned ad gangen, så har folk fået øjnene op for at lease sin bil i stedet for. Det har mange fordele, men det kommer an på hvilken type leasing du vælger.

Operationel leasing inkluderer alt

Når du undersøger markedet, så støder du blandt andet på begrebet operationel leasing. Men hvad betyder det egentlig? I bund og grund er leasing det samme som at leje en bil. Du får brugsretten til bilen i en aftalt periode. Operationel leasing betyder at du lejer en bil og slipper for alle bekymringerne ved at eje den. Du betaler et fast månedligt beløb som inkluderer en serviceaftale hvor leasingselskabet tager sig af alle udgifter i bilens drift.

Finansiel leasing svarer til at låne

Du kan også vælge finansiel leasing. Det betyder at du finansierer din bil gennem leasingselskabet. Med denne type aftale står du selv for vedligeholdelse og drift. Du slipper altså ikke for bekymringerne som bilejer. Grundlæggende har du lånt penge til at købe en bil. Dine månedlige udgifter er afdrag på lånet. Det er nok lidt billigere i starten, men du hænger altså selv på drift og reparationer.

Virksomheder vælger finansiel leasing

Det virker oplagt at vælge operationel leasing hvor du slipper for alle bekymringer. Det er en lidt dyrere løsning en finansiel leasing. Og du binder dig i kortere tid. Det betyder at du kan skifte bilen oftere. For virksomheder kan der ligge en skattemæssig fordel i finansiel leasing. Operationel leasning er en driftsudgift, og finansiel leasing er et aktiv. Læs mere om de forskellige leasingtyper hos Agilease.