Danskernes mest populære juletræ er blevet bæredygtigt

Juletræer er ikke en specielt klimavenlig forretning. Vi elsker vores juletræer og eksporterer millioner af dem hvert år. Men juletræer er ikke grønne set fra et bæredygtigt perspektiv.

Vi er specielt glade for Nordmannsgran. Men den er en gran der resulterer i en CO2-udledning på 16 kilo per træ. Desuden vokser træet ikke naturligt i Danmark og der kræves en hel del kemikalier for at dyrke et flot træ.

Nordmannsgran i potte er mere miljøvenligt

I stedet for at starte bilen og hente et juletræ som du smider til storskrald efter jul, så overvej at bestille en Nordmannsgran i potte. Lynge Nielsen Juletræer Engros har specialiseret sig i at dyrke juletræer i potter.

Fordelen ved at have juletræet i en potte er at det kan genbruges eller plantes ud. Et grantræ oplagrer store mængder CO2, som bliver frigivet ved forbrænding. Når du ikke smider træet væk, så skåner du miljøet for CO2-udledning.

Få bragt dit juletræ til døren

Det lyder måske som en luksus og lidt dovent at bestille sit træ online og få det bragt lige til døren. Måske er der en hel juletradition bundet op på at købe juletræ. Men ved at bestille online skåner du miljøet fordi du ikke starter bilen for at hente et træ.

En varevogn læsset med flere træer kan levere mange træer på en optimeret rute. Det skåner miljøet.

Rødgran er mest miljøvenlige

I Danmark har vi fået smag for juletræer med fine enkle grene. En rødgran er tæt og visner hurtigt i juledagene. På rekordtid spreder nålene sig i hele lejligheden.

Men ikke desto mindre er rødgranen det klimavenlige juletræ. Det er nemt at dyrke uden sprøjtemidler. Køb gerne en økologisk rødgran i potte. Og hvis du brænder træet af bagefter, så brug det til opvarmning.