Brug en vakuumløfter til at lægge fliser

Du sagtens lægge fliser selv. Det er et spændende projekt til en lang weekend hvor du får lov til at bruge kroppen på en anden måde. Men der er ingen grund til at få ondt i ryggen i processen.

En vakuumløfter er en maskine der danner et vakuum og suger sig fast på enhver størrelse fliser. Således slipper du for alle de tunge løft. Den kan endda løfte mange små sten på en gang og lægge dem præcist på millimeter.

Lav et godt forarbejde

For at dit projekt lykkes er det vigtigt at du lægger en stor indsats i forberedelse og opmåling. Det er vigtigt at du huske at de fleste flisearealer skal have et fald væk fra huset på en centimeter per meter.

Til store arealer kan du med fordel grave ud med en minigravemaskine.

Fordelen ved at leje en minigraver er at du kan bruge den sammen med en vakuumløfter. Begge dele kan du få hos ASP produktudvikling.

Fundamentet skal være fast

Hvis dine fliser også skal være pæne til næste år, så skal du stampe gruset med en vibrator.

Du bør lægge tre lag grus. Det første lag er stampet bundsikringsgrus. Det andet lag er stampet stabilgrus. Og det sidste lag er afrettergrus som fliserne skal ligge på.

Med et godt fundament undgår du vandpytter og skæve fliser der ligger og vipper.

Skån ryggen med en vakuumløfter

Når du lægger fliserne med din vakuumløfter, så kommer du ikke til at løfte så meget som et kilo selv. Løfteren er koblet på minigraveren som gør det tunge arbejde. Du skal bare styre flisen på plads.

Det kan være en god idé at få hjælp af en ven. Når er på plads mangler du kun at fylde fugerne med afrettersand og så er du færdig.