Få en flot og anderledes hæk af vintereg

Få en flot og anderledes hæk af vintereg

Eg er ikke den mest brugte sort til at lave en hæk af. Det skyldes dog ikke, at det ikke er muligt at få en flot og tæt hæk af materialet. Det handler nok mere om vaner og traditioner. I mange år har bøg været en af de absolut mest brugte hækplanter i Danmark. Nogle steder skal husene ligefrem have bøgehække, men mange steder, hvor folk selv har mulighed for at vælge, har de dog stadig valgt denne træsort. Men har du mulighed for selv at vælge, bør du netop bruge din mulighed til at vælge noget, der skiller sig lidt ud i villakvarteret. Det kan for eksempel være en egehæk

Til en egehæk bruger man typisk sorten vintereg. Det er en fin træsort med mørkegrønne overlappende blade, der vil skille sig meget ud på villavejen. Planten kan både gro i solskin og i halvskygge. De kan klare forholdsvis meget vind og kan stå i en saltholdig jord, hvilket gør, at du også kan bruge dem som hæk i kystområder. Derudover skal hækken kun klippes to gange om året, hvilket gør den meget nem for dig at have med at gøre. 

“Det er alt sammen meget godt,” tænker du måske, “Men hvis jeg skal til at have en hæk, så kommer der jo til at gå enormt lang tid, inden den bliver høj nok til, at mine naboer ikke kan se ind i haven. Så er det jo lige meget, om det er eg eller ej.”

Men det er faktisk ikke helt rigtigt. Hvis du køber dine hækplanter via webshoppen primafaerdighaek.dk, kan du få nogle planter, der allerede er meget høje. Det gør, at de hurtigt kan få fat i jorden, og at de dermed hurtigt kan vokse sig store og tætte. Du kommer derfor ikke til at vente i fem år på, at din hæk bliver flot og tæt. Allerede det første år vil du have fornemmelsen af at være skærmet mod andre folks blikke. 

Det er helt op til dig, hvor høj du gerne vil have, at en hæk med vintereg bliver. Planten kan blive 10-20 meter høj, hvis den ikke bliver klippet ned. Du skal regne med, at den vokser 10 centimeter det første år, og at den derefter vokser 30 centimeter om året. Hvis du har et ønske om en meget høj hæk, er denne form for hæk derfor også helt perfekt for dig. Der kan du virkelig få en hæk, der skærmer for nysgerrige blikke.