Derfor skal du give din hest fodertilskud

Hvorvidt om heste skal have tilskud til kosten eller ej er noget, der er meget omdiskuteret. Dog har tilskud rigtig mange sundhedsmæssige fordele, som gør, at det kan være helt essentielt for en fuldvoksen sund hest.

Hvad består hestens foder af?
Heste får som regel krybbefoder. Det er dog kun en lille del af hestens daglige foder. Størstedelen af hesten foder kommer nemlig fra græs, hø og wrap. Det betyder altså, at hesten aldrig udelukkende ville kunne leve af krybbefoderet, som vi giver dem. Næringsindholdet i Krybbefoderet er det samme, uanset hvornår på året du køber det. Det er noget producenten sørger for. Sådan er det bare desværre ikke med græs og hø. Her ændrer nærringsindholdet sig efter sæsonen og opbevaringstiden.

Hestens foderbehov

Hestens foderbehov svinger hele tiden, og det bliver påvirket af hvor hestens træning, mængden af konkurreremcer, hvor meget den tranporteres, skifter pels mm. Derfor kan det være en god ide, at give din hest tilskud til kosten i vinterperioderne, hvor der ikke er ligeså meget nærring i grovfoderet. St hippolyt er et rigtig godt fodertilskud, når hesten har perioder med mange konkurrencer eller løb, hvor der er brug for ekstra energi.

Det handler om balance

Ligesom så meget andet, så handler hestens kost om balance. Det skal heller ikke være sådan, at hesten kun bliver fyldt med rene kosttilskud. Hvis du gør det, så kan du i længden ødelægge hestens naturlige optagelse af vitaminer, mineraller osv. Derudover kan det være en god ide, at undersøge hvad din hest har brug for inden, du propper den med tilskud. Nogle tilskud kan nemlig godt blokere for optagelsen af andre.