Nye døre til huset - sådan væler du de rigtige

Nye døre til huset – sådan væler du de rigtige

Uanset hvor moderne det er blevet med store rum, hvor alting foregår samme sted, så findes der trods alt stadig ingen huse uden døre. Dørene har både æstetiske og praktiske funktioner, og det er vigtigt at holde for øje, når du vælger nye døre til dit hjem.

Hoveddøren

Hoveddøren er det første både du og dine gæster møder i dit hjem. Den skal være indbydende og passe til huset stil, og samtidig skal den holde tyvene ude og varmen inde. Der er altså mange ting at overveje, men da de fleste facadedøre idag har god isoleringsevne og overholder sikkerhedskravene, så er det primært æstetikken du skal overveje.

Overordnet kan facadedøre inddeles i to kategorier: de enkle og stilrene overfor de mønstrede og elegante.

Går du efter et enkelt udtryk, så er en glat, ensfarvet dør det rette valg. Disse er ofte produceret af træ eller plast, og du kan overveje, om du vil have glas i døren, så lyset trænger igennem til entreen. Alternativt kan du vælge at sætte et vindue ved siden af døren.

Er du mere til det elegante look, hvor mønstre og fyldninger spiller en stor rolle, så gå efter en facadedør i mahogni. Det er en lidt dyrere løsning, men også desto mere elegant.

Indvendige døre

Når du skal vælge nye døre til den indvendige del af huset, skal du overveje hvilke praktiske funktioner, dørene skal have. Skal de skærme for lyden på den anden side, åbne op for lyset i to sammenhængende rum eller afhjælpe pladsproblemer?

Celledøre er som udgangspunkt langt dårligere til at isolere lyden end massive døre, og det samme gælder for franske døre med glasfelter. Til gengæld kan franske døre give et elegant look og samtidig lader de lyset sive fra et rum til et andet. Er dit hjem indrettet på en måde, så dørene giver pladsproblemer, kan du med fordel overveje, om nogle af dem skal skiftes ud med skydedøre. Det er en enkelt og elegant løsning, der frigiver gulvplads foran døren.