Hvad menes der med bæredygtig tøj?

Bæredygtigt tøj er tøj der er fremstillet med hensyn til det globale miljø. Forbrugerne er blevet meget mere bevidste om bæredygtighed i alle aspekter af dagligdagen.

Vi søger at købe og forbruge så vi skåner vores planet for CO2-udslip. Derudover ønsker vi også at vores tøj er produceret med en sunde etiske værdier. Det vil sige intet børnearbejde eller udnyttelse af mennesker.

Hos Gorridsen Design kan du se eksempler på bæredygtigt tøj.

Hold øje med materialer

Se efter hvad dit tøj er lavet af. Det mest almindelige er at tøjet er lavet af bomuld. Det er en taknemmelig afgrøde som er billig og nem at håndtere. Derfor er meget tøj lavet i bomuld.

Men en af de største syndere i CO2-udslip er netop landbruget, så måske skulle du kigge efter tøj der indeholder andet end bomuld?

Lang transport forurener

Jo længere dit tøj skal transporteres, jo mere brændstof bliver der lukket ud i luften. Så hvis dit tøj er lavet i Kina, så skal det rejse temmeligt langt før du kan købe det. I gennemsnit transporteres en vare 2.000 kilometer.

Du kan hjælpe med at mindske CO2-udslippet ved at købe varer der er produceret i Danmark – eller bare Europa.

Brug dit tøj mere

Modeindustrien har bildt dig ind at du ikke kan vise dig i det samme tøj for mange gange. Enkelte modehuse udgiver 24 nye kollektioner om året. Det er ikke lang levetid dit tøj har hvis du skal følge moden.

Alternativt kan du bytte dit tøj så du hele tiden har nyt. Der findes byttegrupper på Facebook. Eller du kan bruge dit tøj igen og igen. Køb gerne funktionelt hverdagstøj i god kvalitet som du kan bruge i flere år.

Uld er et slidstærkt materiale som sagtens kan holde mange sæsoner frem.