Hvad er anledningen til en temafest?

Hvad er anledningen til en temafest?

Der er mange grunde til at holde en fest, men hvordan bestemmer man sig for temaet til ens fest?

Det åbenlyse er at kigge i kalenderen og se, om der er en mærkedag af enten religiøs eller kulturel art. Det er ofte denne løsning, der fleste vælger, når du vil holde en temafest.

Men man kan også tænke lidt mere kreativt og brainstorme over flere rammer, man kan holde en fest under, som man ikke forsøger at presse ned over hovedet på folk, men som man gerne skal have det sjovt med.

Temaet skal helst afspejle sig i både udklædning, pynt og arrangementer, så det ender med at blive en helhedsoplevelse.

Et forslag, der også er af den simple art, men som bestemt kan være interessant, hvis man eksekverer det godt, er et farvetema, hvor alle omgivelser skal være af den samme farve eller på anden måde relatere sig til farven. For eksempel “den røde tråd”, “det hvide snit” eller “grøn af misundelse”, så man kombinerer både følelser, oplevelser og farver.

Teamet over festen kan også være af den personlige slags i forhold til noget, der ligger en nær.
Det kan være, man er helt vild med 80’ermusik eller er helt tosset med det svenske band ABBA, så festen bliver skåret over det tema, og gæsterne ender med at konkurrere om, hvem der kan ligne medlemmerne fra bandet mest, og værten gør sig meget umage for at lave ABBA-rammer.
Det kan være, det ender med at blive en fest-tradition, der går på omgang år for år eller ligefrem måned for måned.

Man skal selvfølgelig også tænke på gæsterne. Er der tale om børn, skal tingene nok foregå i deres højde, er det hele familien, høj som lav; ung og gammel, der er samlet, eller et det en voksenfest til langt ud på de lyse timer?

Festen skal passe i tematiske omgivelser, der også egner sig til segmentet – men sørg for at gøre det uforglemmeligt.